Velkommen til Kennel Keelco

Kennel Keelco har hatt oppdrett av Airedale Terrier siden 2005

Navnet Airedale kommer fra dalen Air i Yorkshire i England. Airedale terrieren er en sporty hund med et tiltalende utseende - er intelligent(!) og trofast - er en god venn med barna - er vakthund om det trengs og den har et godt temperament. Den er kongen blant terrierene, og er den største av dem alle - det er en sterk og kraftig hund som er både selskaps og familiehund. Den har et imponerende utseende og en dyp stemme som kan skremme bort uvelkomne gjester. Med sin styrke og intelligens kan Airedale terrieren læres opp til det meste. Agility, sporsøk, rundering, kløv og lydighet er yppelige aktiviteter for en Airedale terrier.

Jeg har mine hunder på utstilling for å få en bedømmelse på hundene jeg skal bruke i avl. Men først og fremst er dem familiemedlemer. Jeg legger vekt på friske hunder som er innenfor rasestandard.


Airedale Terrieren er en sporty, trofast, robust, allsidig, aktiv og den er en typisk terrier på alle måter


Vi holder til i Tønsberg (Vestfold) Kontakt meg på tlf (+47)41902858 eller mail: kristie2@online.no

Airedalen er en høybeint, kvadratisk bygget hund med spenstige bevegelser. Ryggen er rett og brystet har god dybde. Forbena er rette og parallelle mens bakbena er vinklet. Halsen er lang og muskuløs, hodet har flate kinn og nesten usynlig stopp, ørene henger med øvre del ned mot kinnet. Halen bæres opp. Mankehøyden er 58-61cm for hanner og noe mindre for tisper. Airedalen er brun (tan) mens nakke, rygg og oversiden av halen (sadelen) er svart.

Rasen er strihåret. Det vil si at den har en bløt, myk underpels og en stri, ru overpels. En pels av denne typen er veldig værbestandig hvis den er riktig stelt. Pelsen må nappes av (trimmes) regelmessig, helst hver 3-4 måned. Klipper man pelsen mister den sine beskyttende egenskaper. Man kan gå kurs og lære seg å trimme ned pelsen selv eller man kan søke råd hos oppdretter eller raseklubben om hvor man kan få gjort dette. Mellom hver trimming behøver man bare å børste og gre hunden, og du har en hund som ikke røyter.